MARCELO PAGANINI – IDENTITY CRISIS

“Identity Crisis” is de titel van een progressieve rockplaat van de Frans-Braziliaanse jazzmuzikant en gitaarvirtuoos Marcelo Paganini. Hij is afkomstig uit New York maar momenteel woonachtig in de Noordwestfranse stad Le Mans. Voor de opname van dit album krijgt hij bijstand van de 56-jarige Billy Sherwood, bassist en keyboardsspeler bij de Engelse progrockgroep ‘Yes’ en leadzanger bij andere progressieve bands als ‘World Trade’, ‘Circa’ en vroeger ‘Lodgic’. Sinds 2017 is Sherwood samen met collega ‘Yes’-muzikant Geoff Downes ook lid geworden van ‘Asia’ en was hij producer van tribute-platen over ‘Pink Floyd’, ‘The Beatles’ en ‘Queen’. Daarnaast bracht Billy Sherwood als soloartiest ook nog tien studioalbums uit.

Andere instrumentalisten die op “Identity Crisis” meespelen zijn jazz- en rockdrummer Chad Wackerman van de ‘Frank Zappa Band’, drummer Lenny White van ‘Return To Forever’, jazzpianist Adam Holzman van ‘The Steve Wilson Band’ en jazzgitarist Jan Dumée van de Nederlandse progrockgroep ‘Focus’ bij het nummer “Soul Much Further Away”.

Verder zingt de 27-jarige Amerikaanse multi-instrumentaliste en componiste Rachel Flowers uit Californië mee op drie nummers en speelt ze op piano bij het nummer “Bacteria” (zie 1e video), op elektrische gitaar bij de song “Learn To Love To Wait” en op Hammondorgel bij de slotsong “Captain’s Face”. De eerste single uit dit album kunt u op de tweede audiovideo bij deze recensie horen met het nummer “Circus Is Empty”.

In de zes tracks op “Identity Crisis” brengen Marcelo Paganini en zijn collega-muzikanten een mix van klassieke progressieve rockmuziek en jazzfusion-improvisaties met uiteenlopende vocale bijdragen en melodieuze gitaarriffs. Zoals gebruikelijke voor progrock duren de nummers tussen de vijf en negen minuten en zullen ze dus vooral de liefhebbers van dit muziekgenre aanspreken.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

bandcamp

video